Sağlık Bakanlığından aşırı sıcaklarda ‘sıvı tüketimi ve beslenme’ uyarısı

Sıcak Havada Sağlıklı Kalmanın Yolları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sıcak hava ve artan nem oranının özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği belirtildi.

Bu nedenle, sıvı kaybını önlemek, güneşten korunmak, dengeli beslenmek ve serin ortamlarda bulunmak gibi önlemler alarak riski büyük ölçüde azaltmanın mümkün olduğu vurgulandı. Aşırı sıcaklarda kaybedilen su ve minerallerin dengelenmesi için günlük en az 2,5-3 litre su içilmesi önerildi.

Açıklamada, çay, kahve ve gazlı içecek tüketiminin sınırlandırılması gerektiği ve bunun yerine ayran ve maden suyu gibi mineral içeren içeceklerin tercih edilmesi gerektiği belirtildi.

“Su İçeren Besinler Tercih Edilmeli”

Güneşin en güçlü olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması önerilirken, beslenme alışkanlıklarının hava sıcaklıklarına göre düzenlenmesinin önemi üzerinde duruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı sıcak havalarda ağır, yağlı ve kızartma yiyeceklerden uzak durulmalı, taze sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Öğünler küçük porsiyonlar halinde ve sık aralıklarla tüketilmeli. Salatalar ve su oranı yüksek besinler özellikle tercih edilmelidir. Aşırı sıcak ve nemli havalarda yapılan egzersizler vücudu zorlayabilir ve kalp üzerinde aşırı yük oluşturabilir. Bu nedenle yoğun fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Egzersizler sabah erken saatlerde veya akşam serinliğinde yapılmalı, egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su tüketilmelidir”

Related Posts

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Yazın grip mi olunur demeyin! Yaz gribine dair her şey…

Mevsimsel hastalıklar denince çoğu kişinin aklına kış aylarında görülen grip gelse de, yaz aylarında da benzer belirtilerle seyreden bir hastalık karşımıza çıkıyor: yaz gribi. Sıcak havalara rağmen nezle, boğaz ağrısı, halsizlik ve burun akıntısı gibi semptomlarla ortaya çıkan bu rahatsızlık, özellikle ani ısı değişimleri ve klimalı ortamlarda uzun süre kalma sonucu yaygın hale geliyor.

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.