Hataylı depremzedelere Erzurum cağ kebabı ikram edildi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde yıkımları ve can kayıplarını beraberinde getirdi.

Afet bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için, ülke genelinde vatandaşlar  seferber oldu.

6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı 20 Şubat’ta da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremlerin olduğu Hatay’da çadırlarda kalan binlerce depremzede için kamu kurumları ile Türk Kızılay başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu ve hayırseverlerin gıda yardımları devam ediyor.

Farklı lezzetler depremzedelerle buluşturuluyor

Kurulan aşevlerinde düzenli servis edilen 3 öğün yemeğin dışında Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen dernek ve işletmelerin getirdiği farklı lezzetler de depremzedelerle buluşturuluyor.

Cağ kebabı ikram edildi

Antakya’da Aydın Valiliği’nin kurduğu çadır kentte, kurulan cağ mangalında pişirilen kebap, dürüm halinde depremzedelere ikram edildi.

Cağ kebabının yanında, Erzurum’a has kadayıf dolması da servis edildi.

“300 kilo eti ortalama bin kişiye ikram ettik”

İşletme Müdürü Fatih Göğebakan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 300 kilo eti ortalama bin kişiye ikram ettik. Sıcak olarak hazırlayıp servis ettik. İnsanların özlediği lezzetler var biz de kararınca bu özlemi gidermeye çalışıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir