Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi 28. kez kapılarını açıyor

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan isimlerden Paşahan, küresel ekonomi için fırsatların ve tehditlerin ele alındığı zirvenin, iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Paşahan, girdi maliyetleriyle kur arasındaki dengeyi yeniden sağlamanın önemine vurgu yaparak, desteklerden ayrım gözetilmeksizin tüm firmaların yararlanması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, 5 puanlık prim indiriminin iki yıl boyunca 10 puana çıkarılması gerektiğini ifade eden Paşahan, “Emek yoğun sektörlere yönelik olarak, iki yıl ödemesiz ve yüzde 20’nin altında faizle kredi imkanı sağlanmalıdır” dedi.

MGV Genel Başkanı Akkan Suver ise Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin uluslararası alanda söz sahibi isimleri bir araya getirerek yaklaşık 30 yıldır devam eden bir platform olduğunu vurguladı. Suver, “Avrasya Ekonomi Zirvesi özgür ve entelektüel bir platform sağlayarak dünyanın durumunu iyileştirmek için liderleri, iş dünyasını, sivil toplumu, akademisyenleri ve dini liderleri bir araya getiriyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir