Bütçe açığı 710,8 milyarı aştı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kötü Haberleri Açıkladı: Bütçe Durumu Kritik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan Mart 2025 açıklamalarına göre, merkezi yönetim bütçesindeki kötü durumun devam ettiği ortaya çıktı.

Mart ayına ilişkin verilere göre, bütçe gelirleri 766,3 milyar TL iken, harcamalar 1 trilyon 27,7 milyar TL seviyesine yükseldi. Bu durum, Mart ayında 261,5 milyar TL’lik bir bütçe açığı olduğunu gösteriyor. Aynı dönemde faiz dışı denge de 100,2 milyar TL açık verdi.

Yılın ilk üç ayına bakıldığında ise tablo daha da endişe verici bir hal alıyor:

  • Toplam bütçe gideri: 3 trilyon 117,6 milyar TL
  • Toplam gelir: 2 trilyon 406,8 milyar TL
  • Bütçe açığı: 710,8 milyar TL
  • Faiz dışı açık: 246,9 milyar TL

Üstelik, yılın başında olmamıza rağmen, bütçe disiplininde ciddi zorluklar yaşandığını gösteren bu veriler, endişe verici bir tabloyu ortaya koyuyor.

ŞİMŞEK’İN EKONOMİSİ ZORLUYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi programı, “rasyonel zemin” vurgusuyla şekilleniyor. Bu yaklaşım, enflasyonla mücadeleyi öncelikli hedef olarak belirlerken; bütçe disiplini, dış kaynak girişi ve kur istikrarı gibi konularda olumlu sinyaller vermeyi hedefliyor. Ancak gelinen noktada, hem yüksek enflasyonun hem de faizlerin kamu maliyesine olan yükünün ciddi şekilde arttığı görülüyor.

Related Posts

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir