Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

İnternet Ortamında Dev Boyutta Veri Sızıntısı!

Güvenlik uzmanları, online platformlarda dudak uçuklatan bir veri sızıntısını gün yüzüne çıkardı.

Webtekno’nun aktardığı habere göre, devlet kurumlarından sosyal medya platformlarına kadar birçok hesabın giriş bilgilerinin bulunduğu bu veri sızıntısında toplamda tam 16 milyar kullanıcı kaydının olduğu belirtiliyor.

2024 yılının başından bu yana yapılan incelemeler sonucunda, milyonlarca hatta bazılarının milyarlarca kayıt içerdiği 30’dan fazla veri seti tespit edildi.

Bu verilerin çoğunun, kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerden oluştuğu düşünülüyor. Hatta bazı setlerde en küçük olanı bile 16 milyar kullanıcı bilgisini içermekte.

Çeşitli Platformlar Etkilenmiş Durumda

Veri setlerinde yer alan bilgiler genellikle URL, kullanıcı adı ve şifreden oluşuyor. Bu yapı, çağdaş bilgi hırsızlığı yazılımlarının veri toplama yöntemleriyle örtüşüyor. Popüler platformlar arasında Apple, Google, Facebook, GitHub ve Telegram gibi servislerin kullanıcı bilgilerinin bu sızıntılarda yer aldığı belirtiliyor. Ancak verilere kısa süreli bir erişim sağlanmış olması, bu bilgilerin elinde bulunan kişiler hakkında net bir bilgi vermemekte.

Banka Uygulamaları ve Devlet Servisleri de Tehlikede!

Bu sızdırılan veriler, sadece e-posta veya sosyal medya hesaplarını değil, aynı zamanda banka uygulamalarından devlet kurumlarına kadar birçok platformu etkileyebilir. Kötü niyetli kişiler, bu bilgilere sahip olarak hesaplara erişebilir, kimlik hırsızlığı yapabilir veya kullanıcıları yanıltarak daha fazla bilgi toplayabilir.

Kimler Risk Altında?

Özellikle aynı şifreyi birden fazla platformda kullanan kullanıcılar için risk daha da büyük. Bu sebeple güçlü şifreler belirlemek ve olabildiğince iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmek son derece önemli.

Bu tür büyük çaplı sızıntıların, kimlik hırsızlığı, hesap ele geçirme ve hedefe yönelik dolandırıcılık gibi saldırılara zemin hazırlayabileceği belirtiliyor.

Özellikle iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanmayan hesapların büyük tehlike altında olduğu vurgulanıyor.

Related Posts

James Webb Teleskobu’ndan tarihi keşif: İlk kez bir dış gezegen görüntülendi

NASA’nın 10 milyar dolarlık James Webb Teleskobu, Güneş Sistemi dışındaki genç bir gezegeni doğrudan görüntüleyerek bilim dünyasını büyüledi.

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.

Tinder’dan tartışma taratacak filtreleme

Dünyanın en popüler flört uygulamalarından Tinder, kullanıcılarına yönelik yeni bir özelliği duyurdu. Artık boy tercihi, ödeme yapan üyeler tarafından filtrelenebilecek. Şirketin açıklamasına göre bu yenilik, “eşleşmeleri daha bilinçli hale getirmek …

Google Cloud kesintisi diğer platformları sarstı

12 Haziran 2025 Perşembe günü, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran bir olay yaşandı. Alphabet bünyesindeki Google Cloud altyapısında meydana gelen ciddi bir kesinti, başta müzik yayın hizmeti Spotify ve anlık mesajlaşma platformu Discord olmak …

ChatGPT çöktü! Kesinti hakkında bildiğimiz her şey

En çok kullanılan yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT, kesinti problemleri yaşıyor. Birçok kullanıcı sisteme erişim sorunu ile karşı karşıya kaldı.